Diamantweek

De Diamantweek is een vakantieweek voor een groep van 28 kinderen uit de Amsterdamse Diamantbuurt, aangeboden en verzorgt door Lions club Bodegraven.

De kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 15 jaar komen uit de Amsterdamse binnenstad en zijn veelal niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan. De kinderen met hun begeleiders verbleven  in de groepsaccommodaties van De Hollandse Boerderij in de Meije, waar ze genoten van een onvergetelijke vakantieweek in het Groene Hart.

De Diamantweek is in 2011 begonnen op initiatief van de Nieuwkoopse Lions club. In de daarop volgende jaren is de Diamantweek georganiseerd door twee Lions clubs in Woerden. Voor 2015 heeft Lions club Bodegraven de organisatie op zich genomen.

Professionele begeleiding
De Amsterdamse Welzijnsorganisatie Combiwel is eindverantwoordelijk voor de selectie en professionele begeleiding van de kinderen. De Lions Club Bodegraven organiseert en faciliteert de vakantieweek.

Door middel van fundraisingsprojecten zijn de financiële middelen voor deze week bij elkaar gebracht en zijn dagprogramma's opgesteld en uitgewerkt. De Lions-leden dragen zorg voor transport van en naar Amsterdam, het onderkomen van de 28 kinderen en begeleiding in de Hollandse Boerderij als ook het verzorgen van alle maaltijden.

Ook in julie 2020 zal Lions Club Bodegraven opnieuw de organisatie van de Diamantweek op zich nemen. In de maanden voorafgaand leest u meer op deze website.