01/06/2020

De Diamantweek is een vakantieweek voor een groep van ongeveer 28 kinderen uit de Amsterdamse Diamantbuurt, aangeboden en verzorgt door enkele Lions clubs rond Bodegraven.

De kinderen in de leeftijdscategorie van 10 tot 15 jaar komen uit de Amsterdamse binnenstad en zijn veelal niet in de gelegenheid om op vakantie te gaan. De kinderen met hun begeleiders verblijven  in de groepsaccommodaties van De Hollandse Boerderij in de Meije, waar ze genieten van een onvergetelijke vakantieweek in het Groene Hart.

De Diamantweek is in 2011 begonnen op initiatief van de Nieuwkoopse Lions club. In de daarop volgende jaren is de Diamantweek georganiseerd door twee Lions clubs in Woerden. Voor 2015 heeft Lions club Bodegraven de organisatie op zich genomen.

In juli 2020 zou Lions Club Bodegraven opnieuw de organisatie op zich nemen. Helaas heeft Corona hier een streep doorgehaald en schuift dit door naar zomer 2021. In de maanden voorafgaand leest u hierover meer op deze website.