Muzikale Kerst Ontmoeting Bodegraven

Lions Club Bodegraven organiseerde donderdagavond 12 december weer de jaarlijkse ‘Muzikale Kerst Ontmoeting’ in het Evertshuis. Ruim 130 seniore Bodegravers en anderen die een avondje uit goed kunnen gebruiken, genoten van een gezellige muzikale avond in kerstsfeer. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie waar velen naar uitkijken. 

Dit jaar was de belangstelling zo groot dat een aantal late aanmelders teleurgesteld moest worden. De gasten werden door de Lionsleden en Vervoer van Deur tot Deur thuis opgehaald. In de stemmig aangeklede grote zaal van het Evertshuis werden de gasten getrakteerd op hapjes en drankjes geserveerd door de Lions. 

 

De gasten genoten van een gevarieerd programma, gevoelig, stemmig maar soms ook heel vrolijk.
Tussen de optredens door hadden de aanwezigen alle gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje anderen te ontmoeten en bij te praten.

 

De avond werd geopend door Lions-voorzitter Paul Kleuver. De presentatie was in handen van Jan Oostveen. Het programma had de structuur van voorafgaande jaren maar was opgefrist.

 

Het kinderkoor “CantaRellen” uit Reeuwijk-Dorp onder leiding van Colette Groot en op de vleugel begeleid door Maria Dorresteijn trapte af. Met een kerstverhaal vanuit het perspectief van Maria, maar in eigentijds taalgebruik. Dat leidde tot hilariteit. En verder aangevuld met prachtige, ook eigentijdse liedjes. De toeschouwers genoten er van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lions-lid Willem Flendrie presenteerde een persoonlijk getint ‘kerstverhaal’ geplaatst in de 2e wereldoorlog. Het publiek was erg onder de indruk. Sommige hadden nog duidelijke herinneringen aan die periode. Willem ronde zijn optreden af met zang waarbij hij zich op de vleugel begeleidde. Bezoekers èn Lions waren verrast door zijn talent.

De avond werd afgesloten door het Bodegraafs Vocaal Ensemble onder leiding van John Bouwmans. Met groot enthousiasme en professionaliteit wisten de ca 50 koorleden, begeleid door pianist Kees-Willem van Vliet, de zaal in vervoering te brengen. Bij het verlaten van de zaal maakten de bezoekers duidelijk dat de avond weer een groot succes was. Bij het vertrek ontvingen de gasten een aardige attentie, geschonken door Jumbo Langerak. De gasten werden hierna weer naar huis gebracht.